Fysiotherapie

Rugpijn, hoofdpijn, immobiliteit, vermoeidheid, constante en/of terug kerende pijn, waarbij eerdere behandelingen geen of nauwelijks verbeteringen hebben opgeleverd. Wellicht denk jij al dat jij er mee moet leren leven. Misschien kan ik jou helpen!

Het lichaam heeft zijn redenen om te reageren zoals die reageert, maar vaak is de focus gericht op de klachten (symptomen) en niet op de dieper liggende oorzaak.

Met jou samen ga ik op zoek naar die oorzaak én behandel deze.  In het intakegesprek evalueer ik het lichaam in zijn geheel, inclusief de houding. Daarnaast breng ik via de RMA techniek disbalans en compensaties in kaart.

Naast reguliere fysiotherapie maak ik gebruik van mijn NLP kennis en mijn specialisaties in SSRP en RMA techniek, in Nederland nog niet bekend maar in Brazilië wijdverspreid en beproefd.

Dansrevalidatie en preventie

Als danseres zijnde weet ik heel goed hoe het is om pijn te hebben die hindert om vrij te kunnen bewegen en die geen heldere oorzaak of behandeling lijkt te kennen. Dit heeft mij doen bewegen om dieper op deze materie in te gaan en op zoek te gaan naar antwoorden. En, zoals alles eigenlijk met dans, de antwoorden zijn te vinden binnen het eigen lijf!

Dansblessures kunnen acuut of chronisch zijn. 90% van blessures zijn veroorzaakt door overbelasting en lichamelijke compensaties van specifieke bewegingen.

De meest voorkomende klachten zijn:

  • Terugkomende pijn waarbij de oorzaak nog niet geïdentificeerd is

  • Enkel en voet blessures zoals gezwikte enkel of stress fractuur,

  • Springschenen

  • Knie, lies, rug, nek- en schouderklachten zoals pijn en vermindering van mobiliteit terwijl via medisch onderzoek geen  structurele  afwijking te vinden is.

​​

        Wat doe ik:

  • Complete revalidatie van blessures van acute of chronische aard of na chirurgische ingreep
  • Blessurepreventie.

Dit gebeurt middels specifieke evaluatie (zowel statisch als bewegend!), vroegtijdige interventie en complete behandeling. Ik breng disbalans in kaart en identificeer mogelijke compensaties in (dans)bewegingen om de echte oorzaak van klachten te vinden. Deze disbalans wordt “ gecorrigeerd” binnen de specifieke dans techniek. De danser ondergaat een proces van bewustwording van eigen lichaam, die hem of haar gaat helpen in de toekomst om compensaties te identificeren, te corrigeren en de kans op blessure te verminderen.

Gevolg: niet alleen blessurevrij maar ook een verfijning en verbetering van je techniek!

Het herstel traject geef ik concreet vorm door de mate van belastbaarheid en training te vertalen naar dans specifieke oefeningen. Met andere woorden: op welke wijze kan iemand weer deelnemen aan trainingen, lessen of choreografieën? Indien gewenst kan dit, met gebruikmaking van dans terminologie, schriftelijk inzichtelijk gemaakt worden.

Als fysiotherapeut ben ik werkzaam bij praktijk Fysio-Actief in Arnhem

Utrechtseweg 290
6812 AR Arnhem
Tel: 026-351 4832
info@fysio-actief.eu